Interijer Tehnološkog parka Varaždin

Godina projekta: 2018. Status: projekt interijera Lokacija: Varaždin, Hrvatska
Projektni tim

Zdenka Šarolić, dipl.ing.arh, ovl.arh.

Karla Dragica Lipej, dipl.ing.arh, ovl.arh.

Anita Antolić, dipl.ing.arh,ovl.arh.

Dorja Prekratić, mag.ing.arh.

Marko Friščić, mag.ing.arh.

FUNKY, TRENDY, CLEAN

Tehnološki park Varaždin je tvrtka koja utjelovljuje sve paradigme suvremenog načina poslovanja... Mladi zaposlenici, fokus na tehnologiju te out-of-the-box način razmišljanja i rada. Suvremeni poduzetnici shvaćaju da udobnost boravka na radnom mjestu pozitivno utječe na produktivnost i radnu atmosferu, a tome uvelike pridonosi organizacija radnih prostora i dodatni sadržaji za odmor, rekreaciju i druženje zaposlenika.

Interijer uredskih prostora u postojećoj zgradi Tehnološkog parka rađen je na temelju tri varijante idejnog rješenja koje tematski obrađuju glavne odrednice zadanog projektnog zadatka. Finalni projekt je kombinacija čistog, minimalističkog oblikovanja i organizacije prostora, upotpunjenog trendovskim elementima, sa daškom vrckavog retro dizajna. Prizemlje zgrade sadrži zajedničke prostore u open space konfiguraciji, a uredi su smješteni na katovima. U svim dijelovima interijera teži se prožimanju prostora različitih namjena i rastvaranju klasičnog ureda. Kruna priče je krovna terasa sa zajedničkom kuhinjom, prostorom za druženje i sportske aktivnosti kao ultimativni pokazatelj promjene smjera u načinu projektiranja uredskih zgrada.

"Jako smo zadovoljni kako je sve ispalo i najbolja odluka na projektu nam je bila angažirati dizajnere za projekt interijera. Da smo ostali samo na klasičnoj projektnoj dokumentaciji izvedbenog projekta i pokušali sami osmisliti interijer, morali bi uložiti puno više truda, a ne bi postigli ovako dobar rezultat"

Karlo Kukec Direktor Tehnološkog parka Varaždin