Interpretacijski i GEO centar Moslavačke gore

Godina projekta: 2021. Status: Projekt Lokacija: Kutina, Hrvatska
Projektni tim

Zdenka Šarolić, dipl.ing.arh, ovl.arh.

Vedrana Kocijan, mag.ing.arh.

Kristina Kozina, mag.ing.arh.

TURISTIČKI RAZVOJ MOSLAVAČKE GORE

U mjestu nedaleko od Kutine, Krajiškoj Kutinici, predviđen je projekt Interpretacijskog i GEO centra Moslavačke gore. Projekt je nadahnut geološkim razdobljima, a sami oblici u liku krivulja i elipsi koji se javljaju u edukativnom parku omogućuju slobodu kretanja i potpuni doživljaj.

Edukacijski park zasniva se na ideji pozitivnog i negativnog prostora, brežuljaka i udolina, koje predstavljaju koncept flore i faune kroz pozitivan prostor i koncept geoloških slojeva kroz negativan prostor, odnosno udoline. 

Svaka od udolina, odnosno humaka, koncipirana je na različitoj tematici kroz koje se na edukativan i zanimljiv način djeci približavaju geološka razdoblja i karakteristike istih. Uz edukacijski park smješten je i GEO centar nastao rekonstrukcijom stare škole, te kamp u krošnjama, vidikovac i učionica na otvorenom. 

Kroz projekt edukacijskog i zabavnog parka, mladim korisnicima prostora omogućeno je učenje kroz igru na opušten i bezbrižan način te uživanje na svježem zraku u ljepoti ruralnog krajolika.