Urbani sportski park Kutina

Godina projekta 2021. Status: Projekt Lokacija: Kutina, Hrvatska
Projektni tim

Zdenka Šarolić, dipl.ing.arh., ovl.arh.

Marko Friščić, mag.ing.arh.

Kristina Kozina, mag.ing.arh.

SPORTSKA INFRASTRUKTURA

U sjeveroistočnom dijelu grada Kutine, na rubu prirodnih vrijednosti Moslavačke šume biti će smješten Urbani sportski park. U blizini parka nalazi se gradski bazen i nogometno igralište, a kroz njegovo središte prolazi potok Kutinica, koji svojom svježinom pridonosi kvaliteti prostora.

Na području parka predviđeni su brojni novi sportski programi za rekreaciju, druženje, igru i zabavu čime se postiže raznolikost i mogućnost izbora za različite dobne skupine, kako mlađih generacija, tako i starijih.  Od atraktivnih sadržaja i aktivnosti dostupni su: vožnja na biciklima, rolama i skateboardima, pump track, bike park, skate park i staze za rolanje, sportski tereni s tribinama, dječje igralište, penjačka stijena, poligon u krošnjama, zipline, skakanje u mrežu i teretana na otvorenom.

Sportski kompleks nudi i mogućnost osvježenja i odmora u natkrivenim piknik zonama i ljetnom baru. Za sve posjetitelje osigurane su parkirne površine za automobile i bicikle te punionica za električna vozila.

Kompleks sportskog parka svojom raznolikošću obogaćuje prostor te donosi posebnu vrijednost sportašima, rekreativcima, amaterima i svima ostalima koji će se koristiti sadržajima parka.